Tiszta sor, hogy nyáron és főleg a nagy melegben fontos többet inni, és a legegyszerűbb módja, ha több egészségesnek tűnő üdítőt, mindenféle gyümölcsös jegesteát és limonádét pakolunk a kosarunkba... De sokkal jobban járunk, ha mi magunk készítjük, nem lesz telepakolva aromával, színezékkel, kevesebb cukrot vagy édesítőt használunk, esetleg egyáltalán nem adunk hozzá, mégis tökéletes folyadékpótló, ráadásul finom, egyszerű és természetes. És felesleges PET palackot sem veszünk!
Még ha egészségesnek is tűnnek a különféle csábító nevű és ízesítésű limonádék, jeges teák és üdítő italok, rengeteg aroma, adalék és édesítő van bennük, nem is beszélve a műanyagpalackokról, amit bár gyűjthetünk szelektíven, akkor is terhet jelent a környezetnek, arról nem is beszélve, hogy ezek az aromaitalok, bocs, de tényleg nincs rá jobb szó, mennyire drágák ahhoz képest, amennyiért otthon összedobhatjuk őket. 3 egészséges italötletet hoztunk, amelyek frissítőek és istenien finomak, ha unjátok a vizet, és használjátok alapként, mert rengeteg módon variálhatóak, ízlés és gyümölcskínálat szerint!
Tipp!
Az alábbi italokat palackba téve betehetjük a fagyasztóba, ha jegesen, jól megfagyva visszük magunkkal, folyamatosan kiolvadva sokáig hűsen élvezhetjük őket!
Hozzávalók:
Elkészítés: A teához 3 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a teafiltert, 5 percig áztatjuk, majd a filtereket eltávolítva elkeverjük a mézzel és a citromlével, beledobjuk a kézzel kissé összemorzsolt mentaleveleket, majd felöntjük a maradék vízzel. Hűtőbe tesszük felhasználásig, jégkockával pesze még frissítőbb, de tehetünk bele pár szem málnát, áfonyát is, nem fogja elrontani… 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: A dinnyehúst kivágjuk a héjból, kimagozzuk, felkockázzuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét, összeturmixoljuk, majd a vízzel felöntjük, a kézzel kissé összemorzsolt vagy akár késsel finomra vágott zöldfűszert hozzáadjuk, hogy még frissebb legyen. Ha kellően édes a dinnye, semmilyen édesítő nem szükséges hozzá!
Hozzávalók:
Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, az egyik narancs héját zöldséghámozóval vékonyan lehúzzuk, és mindkettőt 3 dl forró vízbe dobjuk, 4-5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 5 percet pihentetjük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a mézet, a kurkumát és a narancsok kifacsart levét, majd felöntjük a maradék vízzel, és a hűtőben alaposan lehűtjük, mielőtt fogyasztanánk.