Egészséges nyalánkság rém egyszerűen? Ez a selymes pohárkrém kellemesen frissítő, mindenmentes, és pont 5 perc alatt készül el. Igen, ilyen csoda is létezik, ráadásul mesésen finom.
Puha és érett avokádó, kókuszkrém és némi sztévia – ízlés szerint egy kis citromlével frissítő, gyümölcsös, vagy kakaóporral csokis ízvilágra hangolva – ennyi kell a kanalazható és egészséges boldogsághoz, illetve még egy turmixgép, ami kellemesen krémesre keveri az egészséges desszertet.
Az alapkrémet poharakba osztva érdemes lehűteni, 1-2 órát pihentetni, hogy összeérjenek az ízek, és ilyenkor az állaga is változik, de bátran rétegezhetjük is felkarikázott banánnal vagy bármilyen idénygyümölccsel, de akár granolával, morzsolt zabkeksszel is, de az avokádós-kókuszos habot akár fűszerezhetjük is egy kis őrölt gyömbérrel, kardamommal, csipetnyi fahéjjal vagy kávéskanálnyi vaníliakivonattal – minden módon ellenállhatatlan!
Tudtad?
Míg a konzervkókusztejszín elég magas zsírtartalommal bír (29-30%), addig a dobozos kókuszkrém csak 9-10%-os, nagyon selymes és kellemesen kókuszos ízű, könnyen emészthető, laktózmentes, 100%-ban növényi eredetű. A tejszínnél kicsit sűrűbb, csodásan selymessé tesz minden ételt, és alacsony zsírtartalma miatt diétás étrendbe is beilleszthető.
Mi most a citrusos változatot mutatjuk, de a citromot/lime-ot elhagyva 1 evőkanál cukrozatlan kakaóporral is készíthetjük – minden módon mennyei!
Hozzávalók:
Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, a magot kiemeljük, majd a húsát kikanalazzuk, turmixgépbe tesszük. Hozzáreszeljük a citrom vagy lime héját, belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a sztíviát és a kókuszkrémet, és simára, krémesre, habosra turmixoljuk.
A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk, és poharakba, kelyhekbe vagy kisebb befőttesüvegekbe rétegezzük. 1-2 óra hűtés után kínáljuk-fogyasztjuk, pár levél mentával még mutatósabb.