Írd be, mit keresel:

Quiche tészta nélkül, csirkésen, karfiollal és sajttal

A quiche a franciák sós pitetortája, nagyon változatosan készíthető, a belevalókat egy tojásos-sajtos keverék tartja össze. Most tészta nélkül készült, teljesen elhagyva a lisztet, így szénhidrátszegény és gluténmentes étrendet követőknek is ideális lehet.

Cookta - 2023.08.18.
Quiche tészta nélkül, csirkésen, karfiollal és sajttal

Nagyon kiadós és laktató, egytálételnek is beillő fogás, fehérjében gazdag, köszönhetően a csirkemellnek, a sajtnak és a tojásnak. Salátával tálalva remek ebéd vagy vacsora, de ideális piknikre is – ha a sütőformában hagyjuk, és úgy visszük magunkkal. A húsfalatokat és a karfiolrózsákat rejtő sajtos-tojásos keverék nem nehéz, a sütőporral és egy kevés keményítővel megtámogatott tojáshab a felfújthoz hasonlóan könnyű, és ha hagyjuk egy kicsit hűlni, akkor nagyon jól szeletelhető.

Langyosan, sőt hidegen is nagyon finom, másnapra sem szárad ki, az alaprecept alapján pedig bármilyen zöldséggel és fűszerrel elkészíthető, gazdagítható kiadós egytálétel minden alkalomra.

Karfiolos-csirkés quiche tészta nélkül

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, bors

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, sós forró vízben roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt, majd leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.

A csirkemellfilét falatnyi darabokra vágjuk, és serpenyőben, a felforrósított olívaolajon, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a tejföllel simára keverjük, beleforgatjuk a fehérjehabba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kakukkfüvet és az oregánót, valamint a sütőport és az étkezési keményítőt, finoman összekeverjük, végül beleforgatjuk az elősütött csirkefalatkákat és a lecsöpögtetett főtt karfiolt.

Olajjal kikent kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett, kb. 45 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve 10 percet pihenni hagyjuk, majd lecsatoljuk a karimát, és szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.