Könnyű, gyors és nagyon finom, tele van értékes fehérjével, ideális szendvicskrém felvágottak helyett, de hasábokra vágott zöldségekkel, kekszekkel mártogatósnak is kínálhatjuk ezt az isteni finom tonhalkrémet.
Öt perc alatt elkészül, jó krémes és fűszeres, és még alakbarát tonhalsalátaként is fogyaszthatjuk, ha nem olajos konzervből, majonézzel készítjük, hanem az úgynevezett „sós lében” eltett halat választjuk, és krémes, de kalóriaszegény görög joghurttal dolgozunk. Konzervből ennél a receptnél elég az olcsóbb, aprított tonhalat, és nem a törzset vásárolni, mert a halhúst úgyis összetörjük.
A tonhalkrémet remekül lehet variálni, fűszerezni, gazdagítani, mi most egy kapribogyós, kakukkfüves, bazsalikomos változatot mutatunk, egy kis csilivel és citromlével, a nyár jegyében, mediterrán ízvilággal.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tonhalat alaposan lecsöpögtetjük, ha szükséges, villával összetörjük, meglocsoljuk a citrom levével, hozzáadjuk a mustárt és a finomra vágott kapribogyót, az ágakról lehúzott kakukkfüvet, a felaprított bazsalikomot, ízlés szerint csilipelyhet, sót és borsot, valamint a görög joghurtot, és alaposan összekeverjük.
Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek, majd ízlés szerint pirítóssal, keksszel, hasábokra vágott zöldségekkel kínáljuk.