Könnyű, kiadós, gluténmentes, pofonegyszerű és igazán filléres fogás a kukoricalepényke, ami nagyon jó módja annak, hogy az édes csöves kukoricát minél jobban kihasználjuk szezonjában. Kis tojással, kukoricadarával és sajttal kell csak összedolgozni, és már süthetjük is ezeket a remek lepénykéket!
Napsárga, puha és illatos, benne finoman roppannak a kukoricaszemek, egyszerre kicsit édes és sós ez a szuperegyszerű kukoricás lepényke. Magában is nagyon finom, készíthetjük ráérős reggelinek, de salátával kísérve könnyű húsmentes fogásnak is tökéletes, de még finomabb egy kis sült paradicsommal tálalva, így a nyár napfényes ízeit még koncentráltabban élvezhetjük.
Természetesen készíthetjük fagyasztott vagy konzerv csemege kukoricával is, úgy is finom, de míg tart a szezon, érdemes kihasználni, és friss kukoricával is megkóstolni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A kukoricacsövekről egy éles késsel levágjuk a szemeket, 2/3 részét késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a kukoricadarát és a sütőport, és alaposan összemixeljük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék kukoricát és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és félretesszük 10 percre, hogy a kukorcadara kissé megduzzadjon, felpuhuljon.
Közben a paradicsomokat felszeleteljük, meglocsoljuk a balzsamecettel.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük olívaolajjal, és evőkanálnyi halmokat teszünk bele a kukoricás masszából, 3-4 percig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Ezután kevés olívaolajat öntünk a serpenyőbe, és a paradicsomkarikákat is átsütjük.
A kukoricalepénykéket a sült paradicsommal tálaljuk, salátát, tejfölt vagy extra reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.