Írd be, mit keresel:

Kukoricás lepényke sajtosan, kiadósan és pofonegyszerűen

Könnyű, kiadós, gluténmentes, pofonegyszerű és igazán filléres fogás a kukoricalepényke, ami nagyon jó módja annak, hogy az édes csöves kukoricát minél jobban kihasználjuk szezonjában. Kis tojással, kukoricadarával és sajttal kell csak összedolgozni, és már süthetjük is ezeket a remek lepénykéket!

Cookta - 2023.08.24.
Kukoricás lepényke sajtosan, kiadósan és pofonegyszerűen

Napsárga, puha és illatos, benne finoman roppannak a kukoricaszemek, egyszerre kicsit édes és sós ez a szuperegyszerű kukoricás lepényke. Magában is nagyon finom, készíthetjük ráérős reggelinek, de salátával kísérve könnyű húsmentes fogásnak is tökéletes, de még finomabb egy kis sült paradicsommal tálalva, így a nyár napfényes ízeit még koncentráltabban élvezhetjük.

Természetesen készíthetjük fagyasztott vagy konzerv csemege kukoricával is, úgy is finom, de míg tart a szezon, érdemes kihasználni, és friss kukoricával is megkóstolni!

Kukoricalepényke sült paradicsommal

Hozzávalók:

  • 2 cső csemege kukorica
  • 2 tojás
  • 4-5 evőkanál kukoricadara
  • maréknyi reszelt sajt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 szép paradicsom
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • pici olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A kukoricacsövekről egy éles késsel levágjuk a szemeket, 2/3 részét késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a kukoricadarát és a sütőport, és alaposan összemixeljük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék kukoricát és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és félretesszük 10 percre, hogy a kukorcadara kissé megduzzadjon, felpuhuljon.

Közben a paradicsomokat felszeleteljük, meglocsoljuk a balzsamecettel.

Egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük olívaolajjal, és evőkanálnyi halmokat teszünk bele a kukoricás masszából, 3-4 percig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Ezután kevés olívaolajat öntünk a serpenyőbe, és a paradicsomkarikákat is átsütjük.

A kukoricalepénykéket a sült paradicsommal tálaljuk, salátát, tejfölt vagy extra reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.