Van néhány zöldség és gyümölcs, amelyeket bármilyen meglepő is, jobb, ha inkább szobahőmérsékleten tárolunk – ilyen többek között a paradicsom és az avokádó. Hűtőben tárolva ugyanis sokkal kevesebb ideig maradnak frissek, mint nem hűtött társaik.
Persze nem arról van szó, hogy a főzés végére már csak üres edényeknek kell maradniuk, de mindenképp érdemes belekóstolni abba, amit készítünk – így nagyon egyszerűen elkerülhetjük azt, hogy túl- vagy éppen alul fűszerezzük az ételt. Vendégeink hálásak lesznek érte!
Itt nem feltétlenül az elsózásra gondolunk (persze az sem túl szerencsés, de egy apró trükkel visszafordítható), hanem arra, ha túl sok különböző fűszert használunk egy adott ételhez. 3-4 fűszernél többet felesleges használni, hiszen vagy nem fog mindegyik érződni, vagy pedig rosszabb esetben ehetetlen lesz a végeredmény.
Fontos, hogy mielőtt bármit is tennénk a serpenyőnkbe, hagyjuk jól felforrósodni, és csak utána tegyünk bele bármit is.
Sokan hajlamosak minden ételhez csak egyfajta, a számukra jól bevált olajat használni, legyen szó napraforgó- vagy olívaolajról, pedig mindegyiknek más-más a forráspontja. Egy egyszerű szabályt érdemes betartani: ha alacsony hőfokon főzünk, nyugodtan használjunk vajat vagy olívaolajat, ha pedig magas hőfokon, akkor jöhet az étolaj vagy a kókuszzsír.