Abban szerintünk mindenki egyetért, hogy egy jóféle omlós keksznek mindig kell lennie otthon. A legtöbben vásárolják, pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető házias finomság, ez a fahéjas sütike például 30 perc alatt megvan sütéssel együtt, és a legropogósabb cookie, amit eddig kóstoltunk.
Omlós, illatos, minden falatja boldogság ennek a házi keksznek, amit fahéj és egy kis méz varázsol ellenállhatatlanná. Extrán ropogós, mert sütés előtt a tésztalabdacsokat fahéjas kristálycukorban kell megforgatni, majd a tepsibe téve ellapítani, sülés közben még kicsit elterülnek, és a cukor ropogós réteggé sül a kekszen.
A legfinomabb uzsonnára egy pohár tejjel, akár bele is mártogatva, de persze kávé vagy tea mellé is szuper, sőt, sietős napokon egy smoothie vagy friss gyümölcs és joghurt mellé is jó megoldás, de akár pohárkrémbe is rétegezhetjük egy egyszerű édes joghurttal és kis gyümölccsel.
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A lisztet, a sütőport és az őrölt fahéjat egy tálba tesszük, összekeverjük.
Egy másik tálban a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukrot és vaníliakivonatot elektromos robotgéppel alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a tojást is, és addig keverjük, míg homogén masszát kapunk. Ekkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, és kézzel, gyors mozdulatokkal, lágy tésztává összedolgozzuk.
18-20 golyót formázunk a masszából, 3 evőkanál cukor és 1 teáskanál őrölt fahéj keverékében meghempergetjük, majd sütőpapírral fedett tepsire rakjuk egymástól távolabb, tenyerünkkel finoman lenyomjuk, hogy kissé elterüljenek.
180 fokos sütőbe toljuk, és 12–15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak teljes hűlés után lesznek igazán ropogósak, omlósak.