A szőlő ősi kultúrnövényünk, minden korban az egyik legértékesebb gyümölcsnek tartották, és nem csak azért, mert bort készítettek belőle... :) Nagyon egészséges, húsa, héja és a magja is tele van értékes vitaminokkal és nyomelemekkel, megfiatalítja a bőrt, kúraszerűen fogyasztva pedig diéba is szuper.
Szezonjában a szőlőt érdemes bőséggel fogyasztani – elsősorban azért, mert finom, de persze azért is, mert tele van antioxidánssal, ami
A mézédes szőlőt sokan kerülik, mondván, hogy magas a kalóriatartalma, de ez így nem igaz, hiszen érettségétől és édességétől, fajtájától függően 60 és 80 kcal között mozog energiatartalma. És bőven ellensúlyozza magas rosttartalma, ami szépen segíti és felpörgeti az anyagcserét, tisztít, méregtelenít, a gyümölcs vitaminjai, nyomelemei és természetes cukortartalma pedig feltöltik a szervezetet élettel.
Legyen vörös, rozé vagy fehér, a szőlő rengeteg káliumot és vasat, szelént, rezet, mangánt tartalmaz, a vitaminok közül pedig sok C-, B1-, B6– és B12-vitamin van benne. A mazsola mindezt koncentráltabban tartalmazza – csak C-vitaminból van benne kevesebb.
Több fajtája létezik, a legradikálisabb 3 hét, és csak szőlő fogyasztását javasolja – napi 1,5-2 kg mennyiségben. Ez mindenképpen ellenjavalt, hiszen a szervezetünknek más anyagokra is szüksége van, a 3 hét monodiéta – vagyis amikor csak egyféle táplálékot veszünk magunkhoz – határozottan nem egészséges.
A legbeváltabb az 5 napos szőlőkúra, amikor csak szőlőt és enyhén főtt rizst vagy kölest fogyasztunk, sok vízzel vagy herbateával. Ez a kúra valóban kipucolja a szervezetet, elmúlik a fáradtságérzet, a szürke bőr megfiatalodik és visszanyeri egészséges színét, az anyagcserénk pedig tökéletesen helyreáll, megszűnik a puffadás – és bizony néhány kiló is leugrik, a súlyfeleslegtől függően ez 3–5 kg lehet.
A gyümölcssavak jótékony hatásáról mindenki hallott már, számtalan kozmetikumban megtalálható csodás hatóanyagként. És valóban az is – ezt pedig mi is kinyerhetjük és hasznosíthatjuk, méghozzá természetes úton. Szuper regeneráló, fiatalító hatású, részletes elkészítését és használatát ebben a videóban találjátok >>