Szuperegyszerű, illatos, puha, könnyű tésztájú gofri, csakhogy nem édes, hanem sós változatban, sajtosan, ami reggelire vagy könnyű vacsorának is ideális, magában vagy szendvicsalapként nagyon jól működik, ráadásul ezzel a bögrés recepttel tényleg gyorsan összedobható.
Kívül ropogós, belül puha, reszelt sajt teszi ellenállhatatlanul illatossá, hidegen is finom, de frissen, melegen tényleg abbahagyhatatlan. Ha a tésztába egy kis friss zöldfűszert is csempészünk, akkor némi tejföllel tálalva magában is mesés, ami lehet petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, vagy mit itt, finomra vágott újhagyma.
Húsimádóknak egy kis aprított sonkával vagy baconnel is felturbózhatjuk, és attól függően, milyen reszelt sajtot használunk hozzá, a karaktere is jól változtatható. Teljesen jól passzol hozzá a reszelt trappista vagy pizzamozzarella, de egy kis parmezánnal vagy karakteresebb kéksajttal is megbolondíthatjuk…
Hozzávalók:
Elkészítés: A nedves alapanyagokat – a tojást, a tejet és az olajat – egy tálban kézi habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, sózzuk és borsozzuk, simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és az újhagymát, ezzel is átkeverjük.
Felforrósított gofri sütőbe adagoljuk a tésztát, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, kínálhatunk mellé salátát vagy friss zöldséget is.