Írd be, mit keresel:

Márványos kakaós süti könnyebben, joghurtos kevert tésztával

Mutatós, könnyű, puha és sokáig friss marad, ez az a fajta süti, ami mindig jól jön: tökéletes uzsonnára, reggelire, magunkkal vihetünk belőle egy-egy szeletet munkába, iskolába, ráadásul ez a változat nagyon egyszerű, a joghurtos pohár a mérce, így méricskélés nélkül pikk-pakk összeállítható.

Cookta - 2023.09.12.
Márványos kakaós süti könnyebben, joghurtos kevert tésztával

Egy tészta, mégis kétféle íz, a klasszikus vaníliás-csokis párossal pedig nem lehet mellényúlni. Ebben a sütiben csak annyi a csavar a hagyományos márványos kevert tésztához képest, hogy joghurttal készül, amivel jó adagnyi zsiradék kicsalható a sütiből úgy, hogy az mégis puha és szaftos maradjon.

Ha ünnepibb alkalomra vagy vendégvárónak sütjük, akkor készíthetünk a tetejére csokimázat is, de magában is nagyon finom egy pohár tej, kakaó vagy tejeskávé mellé, és egyszerűbben csomagolható és szállítható is natúr formában.

Márványos kakaós süti könnyű joghurtos kevert tésztával

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
  • 1 pohár cukor – a joghurtos pohár a mérce
  • 3 közepes tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 3 pohár liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, csipetnyi sót, a vaníliát és az olajat, és kézi habverővel alaposan kikeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáöntve ezzel is simára keverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe 2 evőkanál kakaóport és 4-5 evőkanálnyi vizet teszünk, és jól összekeverjük.

A kétféle masszát egy kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt kb. 12×23 centis pástétom- vagy téglaformába öntjük felváltva 3-4 rétegben, majd egy villával kicsit összekócoljuk a csokis és a vaníliás tésztát.

A süteményt 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 35 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük, majd tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.