Mutatós, könnyű, puha és sokáig friss marad, ez az a fajta süti, ami mindig jól jön: tökéletes uzsonnára, reggelire, magunkkal vihetünk belőle egy-egy szeletet munkába, iskolába, ráadásul ez a változat nagyon egyszerű, a joghurtos pohár a mérce, így méricskélés nélkül pikk-pakk összeállítható.
Egy tészta, mégis kétféle íz, a klasszikus vaníliás-csokis párossal pedig nem lehet mellényúlni. Ebben a sütiben csak annyi a csavar a hagyományos márványos kevert tésztához képest, hogy joghurttal készül, amivel jó adagnyi zsiradék kicsalható a sütiből úgy, hogy az mégis puha és szaftos maradjon.
Ha ünnepibb alkalomra vagy vendégvárónak sütjük, akkor készíthetünk a tetejére csokimázat is, de magában is nagyon finom egy pohár tej, kakaó vagy tejeskávé mellé, és egyszerűbben csomagolható és szállítható is natúr formában.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, csipetnyi sót, a vaníliát és az olajat, és kézi habverővel alaposan kikeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáöntve ezzel is simára keverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe 2 evőkanál kakaóport és 4-5 evőkanálnyi vizet teszünk, és jól összekeverjük.
A kétféle masszát egy kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt kb. 12×23 centis pástétom- vagy téglaformába öntjük felváltva 3-4 rétegben, majd egy villával kicsit összekócoljuk a csokis és a vaníliás tésztát.
A süteményt 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 35 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük, majd tálaljuk.