A sütőtök alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, rostokban gazdag, amelyek elősegítik a jó emésztést, hozzájárulnak a telítettség érzéséhez, így segíthet a súlykontrollban.
Ez az ősszel népszerű tökféle gazdag vitaminokban és antioxidánsokban: A-vitaminban (béta-karotinban), C-vitaminban, káliumban és más fontos tápanyagokban, amelyek támogatják az immunrendszert, a szem egészségét, és a vérnyomás szabályozását is befolyásolhatja. Az antioxidánsok pedig a sejtek károsodása elleni védelemben és a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében játszhat szerepet.
A sütőtök alacsony glikémiás indexű, ami azt jelenti, hogy lassan emeli meg a vércukorszintet, így segíthet a vércukorszint stabilizálásában és a cukorbetegek számára is jó választás lehet.
Tehát érdemes ezt a szuper zöldséget az étkezési szokásaink részévé tenni, ugyanakkor az egészséges életmódhoz számunkra megfelelő, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással járulhatunk hozzá, és ha szükséges, kérjük szakember segítségét: www.oleticsniki.hu
És ha már ősz és sütőtök, akkor sütemény recept:
Hozzávalók:
Gyakorlatilag mindent összekeverünk és egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A sütőt előmelegítjük és 175 fokon alul-felül sütési módban 35 percig (illetve tűpróbáig) sütjük. A tetejét olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.