A sütinyalóka - vagy cake pop - nem igazi nyalóka, de mivel pálcára van húzva, leginkább erre az édességre hasonlít. Gyerekeknek vagy csajos partira érdemes ilyet készíteni, mert nagyon mutatós, mindig jókedvre derít és mosolyt fakaszt. Egyáltalán nem bonyolult, most meg is mutatjuk lépésről lépésre.
Sütinyalóka sokféle van, vannak, akik a kekszgolyóhoz hasonló masszából készítenek gombócokat, és ezt húzzák pálcikákra, de még mutatósabb, ha linzertésztából készítünk minipitéket. Ezek háziasak, omlósak, puhák, és pohárba állítva vagy akár almába szurkálva nagyon jó hangulatot teremtenek – és persze isteni finomak.
A klasszikus linzerhez képest itt annyiban kell eltérnünk, hogy általában a sütés után szoktuk tölteni és kettesével összeragasztani ezt a sütit, ezeknél a cuki minipitéknél viszont a sütés előtt kerül bele a töltelék, ami lehet lekvár, de miért ne lehetne akár Nutella vagy csoki, és ezzel sül nagyon finom puhára, illatosra és mesésen omlósra ez a mutatós sütemény.
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
Valamint:
Elkészítés: A hideg vajat egy nagyobb lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót, és ujjbeggyel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, figyelve arra, hogy ne nagyon olvadjon meg a vaj. A porcukrot és a tojássárgákat is hozzáadva gyors és határozott mozdulatokkal összegyúrjuk, majd gombócá formázzuk, frissen tartó fóliába téve legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez a csokoládét felkockázzuk, és vízgőz fölött – vagy mikróban 800 Watton 2×1 perc alatt – megolvasztjuk, simára keverjük, félretesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kerek linzerformával kiszaggatjuk, majd néhánynak a közepét egy pici szív, csillag vagy tetszőleges formával kiszúrjuk. Kiskanálnyi olvasztott csokit teszünk a közepére, darabka hurkapálcát fektetünk rá úgy, hogy kb. a közepéig érjen, majd befedjük egy másik tésztalappal, a széleken villával lenyomkodjuk, a teli pitékre rárakosgatjuk dísznek a kiszúrt mini formákat.
A sütinyalókákat felvert tojással lekenjük, sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, és 170 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint pohár téve – vagy akár almába szúrva – tálaljuk.