Nem vagyunk olyan szerencsések, mint a mediterrán országok, hogy kedvünkre válogathassunk a különféle pácolt, fűszeres olajbogyók közül, és bár kapható nálunk is sokféle fajta, a kimérve kapható, igazán finom változatokért azért borsos árat kell fizetni. De miért is ne pácolhatnánk mi magunk otthon az olcsóbban kapható natúr olívát?
Az olívabogyó nagyon vendégváró vagy nassolnivaló, baráti beszélgetős borozgatások mellé is tökéletes kis sós falatnak, de akár feldobhatjuk vele a salátáinkat, mehet pizzára, tésztaszószba. A natúr, sós lében eltett olcsóbb olajbogyó azért nem túl izgalmas, de egy kis fűszeres páccal feldobhatjuk, és pár perc munkával magasabb szintre emelhetjük.
Három olyan ízkombinációt mutatunk, ami nagyon jól passzol a zöld, a lila és a fekete olajbogyóhoz is, érdemes legalább 1-2 órát érlelni tálalás előtt, de jól záródó dobozban vagy üvegben akár 1 hétig is eltartható a hűtőben.
Hozzávalók:
Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, átkeverjük, majd frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük pácolódni.
Hozzávalók:
Elkészítés: A leszűrt olajbogyót tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a többi alapanyagot, átkeverjük, majd lefedve 1-2 órát pihentetjük tálalás, fogyasztás előtt.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csilipaprikákat hosszában kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, kicsumázzuk, felaprítjuk, majd egy mozsárban a megtisztított fokhagymával pépesre zúzzuk. Hozzáadjuk az olajat és a citromot, elkeverjük, majd beleforgatjuk az olajbogyókat. Lefedve pácolni hagyjuk tálalás előtt.