A hűvös estékkel jönnek a bekuckózások és a kellemes, krémes és édes italok, a nyalakodni való likőrök ideje. Csajos csacsogós vagy mozizós estékre is ideális a desszertet is kiváltó isteni nutellás, fehércsokis "kontyalávaló" likőr, amiért szerintünk még a pasik is lelkesednek.
Igazi nyilem-nyalom finomság ez az édes és krémes ital, méltó kihívója a házi Baileys-nek és a tojáslikőrnek, csak éppen nagyon csokisan, árnyalatnyi mogyorós beütéssel. Kókuszkrémmel készül, ami nagyon telt és gazdag ízt ad a kényeztető italnak, de ennek hiányában felforralt, majd lehűtött tejszínnel is elkészíthető.
Elronthatatlan finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes csinos kis üvegbe zárva, a receptet érdemes elmenteni a most még távolinak tűnő, de suttyomban nagyon is közelgő karácsonyra gondolva. Isteni finomság 10 perc alatt, ami ünnepi koccintásokkor is sikert arat!
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, és gőz felett egy tálban vagy mikróban 2×1 perc alatt megolvasztjuk. A Nutellát 1 dl forró vízzel elkeverjük.
Az összes hozzávalót turmixba öntjük, és 2-3 perc alatt összemixeljük, majd üvegbe töltjük, és legalább 12 órát a hűtőben érni hagyjuk.
Kis poharakba vagy kelyhekbe töltve kínáljuk, ízlés szerint jégkockát is tehetünk bele.
Hűtőben tárolva 2 hétig tökéletesen eltartható.