Fogalmam sincs, miért ez a neve és mi az eredete, de iszonyú finom, húsos, sajtos, fűszeres, magyaros ez az étel. Pikáns és pofonegyszerű, mi imádtuk!
Isteni finom, puha hús fűszeres kéregben sülve, majd sajttal felturbózva, sütőben összesütve még egy menetben – nagyon egyszerű, de isteni, nekem természetesen az olvadó sajt a legjobb benne, de a húsimádók sem fognak csalódni.
Szerintem nagyon laktató és kiadós magában, én ezért csak salátával tálaltam, de klasszikus köretekkel is működik természetesen, krumplipürével, sült krumplival például, de szerintem bőven jó hozzá a könnyű sali, így még egészségesebb étrendbe is beilleszthető – minden disznóság ellenére is.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A húst alaposan kiklopfoljuk, mindként oldalukat megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral – ez a művelet akár egy nappal előbb is megtörténhet, de akkor ne sózzuk, csak a sütés előtt. Kiterítjük magunk elé, ráterítjük a sonkát, a felét kirakjuk a sajttal, majd ráhajtjuk a hús másik felét. Hústűvel alaposan összetűzzük, beleforgatjuk a paprikával összekevert lisztbe. Közben egy serpenyőben félujjnyi olajat hevítünk – vagy ugyanennyi zsírt -, szerintem ezzel finomabb. 🙂
Mikor elég forró, a hússzeletek mindkét oldalát megkapatjuk, majd tepsibe ültetjük. 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk.
Én itt salátával tálaltam, de rizzsel, sült krumplival, savanyúsággal vagy bármilyen körettel nagyon finom.