Imádom a csirkemájat, letagadhatatlanul ez az egyik kedvenc alapanyagom. Gyors és nagyon jól variálható – ez a recept is bizonyítja.
Nemrég új ötlet után kutattam, így találtam erre a kívül ropogós, belül fantasztikusan krémes receptre. Végtelenül egyszerű és brutálisan finom, csak ajánlani tudom. Belül szép rózsaszín, szinte krémes, kívül roppan a bunda – mennyei, és sülés közben nem köpköd, nem robban a máj.
Ja, és gyerektársaságnak is ideális fogás, nálunk a felét elcsipegették, mire ebédeltünk volna…
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A májat falatnyi darabokra vágjuk, villával alaposan megszurkáljuk, hogy ne „robbanjon”. Megsózzuk, borsozzuk (igen, a csirkemájat lehet!).
A lisztet egy tálban összekeverjük a szezámmaggal és a sütőporral, a kefirt egy másik tálba öntjük.
A májakat először a lisztbe, majd a kefirbe, végül ismét a lisztbe forgatjuk. Közben az olajat közepesen forróra melegítjük, mintha rántott szeletet szeretnénk sütni.
Kis adagokban pár perc alatt megsütjük a falatkákat, papírtörlőre szedjük.
Ízlés szerinti körettel, salátával vagy köret nélkül, mártogatóssal tálaljuk.