Írd be, mit keresel:

Brownie nagyon csokisan és puhán – vaj helyett cukkinivel

Ha a csoki a boldogság, akkor ez a brownie maga a mennyország. Puha, krémes a belseje, a tetején ropog a pirult mandula és mogyoró, és ha nem is diétás, de jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a klasszikus brownie, mivel vaj helyett cukkini van benne.

Cookta - 2023.09.25.
Brownie nagyon csokisan és puhán – vaj helyett cukkinivel

Senki ne rettenjen meg, a semleges ízű cukkini egyáltalán nem fedezhető fel a kész süteményben, egyszerűen eltűnik a finomra reszelt zöldség a csokoládés masszában – de nedvesség- és rosttartalma nagyon jót tesz a tésztának, ráadásul jóval alakbarátabb is, mint a vaj. Aki szeretné még diétásabbá tenni, a cukor helyett használhat más természetes édesítőt is.

A brownie tésztájába ízesítésként csak egy kis vanília került, mert a ropogósra sült mandula és mogyoró a tetején így is elég izgalmassá teszi, de természetesen fűszerezhető a brownie masszája ízlés szerint fahéjjal, őrölt kardamommal, gyömbérrel, narancshéjjal, vagy akár egy kis csilipehellyel.

Brownie – vaj helyett cukkinivel

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor – vagy más édesítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukkini
  • 10 dkg mandula és mogyoró vegyesen
  • csipet só

Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, és gőz fölött – vagy mikróban 2×1 perc alatt – megolvasztjuk.

A tojásokat egy keverőtálban felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel jó habosra, krémesre verjük. Keverés mellett apránként hozzáadjuk az olvasztott csokit.

A cukkinit meghámozzuk, végeit levágjuk, lereszeljük, és a csokis masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a sót és beleszitáljuk a lisztet is, finoman összeforgatjuk.

A keveréket egy kisebb, kb. 20 centis tepsibe simítjuk, megszórjuk a durvára vágott mandulával és mogyoróval, és 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felkockázva kínáljuk-kóstoljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.