Írd be, mit keresel:

Okok, amiért érdemes elvállalni egy gyártósori munkát

A gyári munkáról szóló tévhitek kialakulásának egyik legfőbb oka általában az, hogy az emberek többsége egyáltalán nem dolgozott még gyártósor mellett, amelynek köszönhetően egyáltalán nem tudják elképzelni, hogy hogyan néz ki egy munkanap a gyárban. Ezért hajlamosak inkább csak a negatívumokat meglátni, pedig mint minden munka esetében, ennél is akadnak bizonyos előnyök.
Cookta - 2023.09.25.
Okok, amiért érdemes elvállalni egy gyártósori munkát

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben bemutatjuk, milyen kiváló lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha egy olyan gyári munkát elvállalunk, mint amilyen a gyártósori szerelő álláslehetőség Egerben.

Mentsvárat jelent bizonyos munkavállalóknak

Nem mindenki számára adatik meg a továbbtanulás lehetősége, így nekik már viszonylag korán munkába kell állniuk. Az operátori és a gyártósori szerelő állások nekik igazi mentsvárként szolgálnak, mivel ezekbe a pozíciókba a gyárak folyamatosan keresnek embereket.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy az utóbbi esetében elvárásként szerepel a fém- és autóipari végzettség. Az operátori pozíció betöltéséhez viszont semmilyen előképzettség vagy tapasztalat nem szükséges, tehát mindenki számára elérhető ez a munkalehetőség.

Ami a feladataikat illeti, mindkét pozíciónál jellemző a monotonitás, ami jó és rossz is tud lenni egyben. Az előnye, hogy magasfokú stabilitást és megnyugvást biztosít, vagyis pontosan tudjuk, hogy hány órát fogunk dolgozni, mikor lesz a pihenőidő, és mely időpontban léphetünk ki a gyár kapuján.

A hátránya viszont, hogy az ember könnyebben elfárad a hatására fejben, amely megnövelheti a hibák számát. Ezért is veszik kifejezetten komolyan a kötelező szüneteket a gyárakban.

Még a bejárásra sem kell költeni

A minőségi munkaerő megtartása és bevonzása érdekében a munkáltatók ingyenes juttatásként szokták felkínálni a céges buszjáratokat, amellyel közelebb hozzák a munkát. A legtöbb dolgozó ugyanis a nagyobb városok agglomerációjában, illetve az ipari parkoktól távol él, messzebb onnan, ahol általában a gyárak megtalálhatók.

Sőt, sok esetben még szállást is felajánlanak az ország másik feléből érkező munkavállalóknak. Ráadásul számos cég még arra is lehetőséget biztosít, hogy ha valaki párkapcsolatban vagy házasságban él, akkor külön apartmanban élhessen együtt a hozzátartozóival.

Gyors fejlődési és előrelépési lehetőség

A cikk befejezéseképpen még a gyors fejlődési és előrelépési lehetőséget említenénk meg. Annak érdekében ugyanis, hogy a precíz és megbízható munkát végző munkaerőt megtartsák, nagyon sok cég szívesen fektet több időt és energiát a fejlesztésébe, hogy a benne lévő potenciált kiaknázzák.

Ennek köszönhetően pedig nincsen kizárva az sem, hogy egy operátori pozícióból csoportvezetői vagy minőségellenőri munkakörbe tudjunk előlépni. Természetesen ugyanez igaz a gyártósori szerelő esetében is.

De persze ezeken a munkakörökön belül is van lehetőség a feljebb lépésre. Sok gyárban ugyanis megkülönböztetik a senior kollégákat a junioroktól.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.