A salátát sokan unalmas és nyulaknak való fogásnak tartják, de ez nem igaz. Még a húsimádók is örömüket lelhetik egy könnyű salátában, ha az jól van összeállítva. Például itt van ez az alakbarát, omlós pulykafalatokkal gazdagított saláta – szerintünk elég nehéz neki ellenállni.
Kiadós, gyors, szezonális, diétába is könnyen beilleszthető ez a tartalmas saláta, aminek őszi jellegét a saját édes levében karamellizálódott körte és alma adja. Egyetlen serpenyőben sülnek a húsfalatkák és a gyümölcsök, a végeredmény pedig egy nagyon kellemes ízkavalkád.
A hús omlósra sül pár perc alatt, a körte krémesre párolódik, az alma kicsit roppan a fogak alatt, a saláta pedig jó ropogós. 20 perc alatt mindennel együtt megvan, egyszerű, mégis különleges. Aki a pulyka helyet csirkével készítené, nyugodtan nekiállhat bőr nélküli csirkemell- vagy combfilével is.
Hozzávalók:
Az öntethez:
Elkészítés: A pulykacombot falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olívaolajjal, összeforgatjuk. A körtét és az almát félbevágjuk, a csumákat kivágjuk, a a gyümölcsök húsát cikkekre vágjuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a húst, mellédobjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymát, és 3-4 percig pirítjuk, megfordítjuk a húsdarabokat, majd melléjük tesszük a körte- és almacikkeket, és 3-4 percig így együtt sütjük.
A salátát tányérokra osztjuk, a felkockázott paradicsommal megszórjuk. Az öntethez az alapanyagokat összeforgatjuk, majd a salátára locsoljuk. A sült húsfalatokat és a karamellizálódott körtéket a tetejükre halmozzuk, és azonnal tálaljuk.