A selymes csokikrémnek senki nem tud ellenállni, és elhihetitek, nem nagy kihívás elkészíteni. Sőt: igazi jolly joker desszert, gyors, egyszerű és isteni finom. Valóságos csokibomba – és változatosan variálható is.
Minőségi csokoládé, tejszín, kakaó és vanília – ez a krém maga, amit könnyen pohárkrémmé is változtathatunk egy kevés morzsolt keksszel, piskótával és friss gyümölccsel. Csupa krém és csokoládé, a munka vele kb. 5 perc, 20 perc után pedig kóstolható is, de 1–2 óra pihentetés után lesz igazán finom.
Az alaprecept is isteni finom, ha jó minőségi csokival készítjük, de megbolondítható fűszerekkel is – fahéj, kardamom, csili, őrölt szegfűszeg is jól illik hozzá, de a mézeskalácsos fűszerkeverék és az őrölt gyömbér is remek ízesítője lehet.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét kockára tördeljük, üvegtálba tesszük, 2×1 perc alatt mikróban 800 watton megolvasztjuk, közben átkeverjük – vagy gőz fölött felolvasztjuk. A mikróból kivéve a kakaóport és a vaníliás cukrot hozzáadva simára keverjük.
A jól behűtött tejszínt elkezdjük habbá verni, amikor már joghurt sűrűségű, 1/3 részét az olvasztott csokihoz keverjük, amikor már szép sima, akkor a többi tejszínnel összeforgatjuk, majd 4 pohárba elosztjuk.
A hűtőbe tesszük 20 percre, majd tálalhatjuk is – reszelt csokival, kekszmorzsával, bogyós gyümölcsökkel ízlés szerint megszórva.