A sajttorta, a brownie és a sütőtök izgalmas és fűszeres ötvöződése ez a puha süti, illatos és ellenállhatatlanul finom. Ha van egy kis maradék sütőtökünk, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni, mert mennyei!
A brownie és a sajttorta is nagy kedvenc, magukban is nagyon kedveltek, a kettő együtt, ráadásul egy kis sütőtökkel felturbózva pedig különlegesen finom, nem mellesleg pedig mutatós, akár ha simán egymásra rétegezve sütjük, akár úgy is, ha kissé összekeverjük-kócoljuk a kétféle színű és ízű masszát, márványossá téve a sütit.
A sütőtök és a kakaóban gazdag brownie, kiegészítve egy kis fahéjjal, vaníliával és gyömbérrel, olyan illatot árasztanak, amely megmelengeti a szívet-lelket, de még a testet is, a puha sütibe beleharapni egy csésze tea vagy meleg tej kíséretében pedig igazi kényeztetés egy hűvösebb napon.
Hozzávalók:
A sütőtökös réteghez:
A csokis réteghez:
Elkészítés: A sütőtökös keverékhez a krémsajtot, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel kihabosítjuk, folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a fahéjat, a gyömbért és a sütőtököt is belekeverjük: sima, könnyű krémet kell kapnunk.
A csokis tésztához a lisztet, a kakaót és a sütőport egy tálba szitáljuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat folyamatos keverés mellett. A száraz kakaós keverékhez öntjük, és egy spatulával összekeverjük.
Egy 23 x 33 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, nagyjából elsimítjuk, majd a sütőtökös sajtkrémet is ráöntjük, és egy villával kicsit összekócoljuk a rétegeket, márványosítjuk a süteményt.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Ízlés szerint langyosan vagy teljesen kihűlve szeleteljük és tálaljuk.