Gyors, egyszerű és álomfinom ez az amerikai palacsinta, aminek a puhaságát a joghurt adja. Igazi keverem-kavarom villámrecept, pihentetés nélkül süthető, így reggelire, uzsonnára, bármikorra bevethető!
Elronthatatlan és ellenállhatatlan – túlzás nélkül – ez a gyors finomság: könnyű, levegős és puha, magában vagy gyümölcsökkel, dzsemmel vagy mézzel is isteni, de a tészta akár ízesíthető is fahéjjal, kókuszreszelékkel vagy beleforgathatunk áfonyát, mazsolát, apróra vágott gyümölcsöket, vagy sütés közben belekarikázhatunk egy kis banánt.
Hozzávalók:
Elkészítés: A joghurtot, a tojást, a 3 evőkanál olajat, a cukrot és a vanília-kivonatot egy keverőtálban kézi habverővel alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet, a csipet sót, a szódabikarbónát és a sütőport elvegyítjük, majd a joghurtos keverékhez adjuk, és simára keverjük.
Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal kikenjük, és kisebb merőkanálnyi masszát teszünk bele. 2-3 percet sütjük, majd egy spatulával megfordítjuk, és 2-3 perc alatt készre, szép aranyszínűre sütjük. A maradék masszával ugyanígy járunk el, de süthetünk akár kisebb palacsintákat, egyszerre többet is a serpenyőben.
Azonnal tálaljuk, mézzel, gyümölcsökkel, vagy akár dzsemmel, csokiszósszal, ízlés szerint.