Írd be, mit keresel:

Gyerekszáj – Így alakíthatod ki az étel szeretetét!

A gyerekek sokszor válogatósak, amikor az étkezésről van szó. Nem szeretik a zöldségeket, a halat, egyes fűszereket, és inkább a cukros, zsíros ételeket választják. Pedig a változatos és egészséges táplálkozás nagyon fontos a fejlődésük szempontjából.
Cookta - 2023.10.16.
Gyerekszáj – Így alakíthatod ki az étel szeretetét!

Hogyan tehetjük hát a gyerekek számára vonzóvá a főzést és szerethetővé a kevésbé vonzó alapanyagokat? Íme néhány ötlet, amivel játékosan alakíthatod ki az étel szeretetét!

Puzzle

puzzle egy remek játék, ami fejleszti a logikai gondolkodást, a kézügyességet és a vizuális érzéket. De miért ne lehetne egyben gasztronómiai kaland is? Válasszatok olyan képet, amin zöldségek vannak vagy a szereplők főznek, és rakjátok ki együtt!

Közben beszélgessetek arról, hogy milyen zöldségeket ismertek, milyen ételeket lehet belőlük készíteni, és melyiket szeretitek a legjobban. Ha elkészült a puzzle, akkor próbáljátok meg elkészíteni az ételt, amit a képen láttok! Így nemcsak szórakoztok, hanem valami újat is tanultok!

Társasjáték

társasjáték szórakoztató időtöltés, amely segít a szociális készségek fejlesztésében is. Vannak olyan társasok, amik az étkezéssel kapcsolatosak, így segítségükkel könnyedén közelebb hozhatjuk a főzést a gyerekekhez.

Ilyen társasjáték például a Thinkfun: Chocolate Fix. Ebben a játékban a játékosoknak logikai feladványokat kell megoldaniuk, amikben csokoládék vannak. A játék során a kicsik megismerhetik a különböző csokoládé fajtákat, amiket közben meg is kóstolhatnak. De vigyázat: nehogy túlzásba vigyétek!

Forrás: Canva

Kreatív főzés

A főzésre sokan csak úgy tekintenek, mint egy szükséges tevékenységre, pedig egy elképesztően változatos, kreatív hobbi is lehet. Ha szeretnéd felkelteni a gyerekek érdeklődését az étkezés iránt, akkor engedd meg nekik, hogy kísérletezzenek az alapanyagokkal és a receptekkel!

Hagyd, hogy kiválasszák, mit szeretnének enni, és készítsétek el együtt! Adj nekik lehetőséget arra, hogy díszítsék az ételeket kedvük szerint, például formázzanak figurákat zöldségekből vagy gyümölcsökből. Dicsérd meg őket az alkotásaikért, és bátorítsd őket arra, hogy kóstolják meg egymás ételeit is. Így nemcsak főzni tanulnak, hanem megtanulják élvezni az étkezést is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.