Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy a sütőtök az őszi zöldségek királya. Ismerek ugyan pár embert, aki nem szereti, de ők vannak kisebbségben. :) Az íze hasonlít az édesburgonyáéhoz, azt szoktam javasolni, ha az éppen nem kapható, akkor sütőtökkel bátran helyettesíthetjük.
A következő étel apukám ötlete volt, eszembe sem jutott, hogy ezt a sárga finomságot ki is lehet rántani. Én egy kis szezámmagot is adtam a panírhoz, ami tökéletesen harmonizált a sütőtök édes ízével.
Készítettem egy kis mártogatóst is: tejfölbe kevertem némi petrezselymet, csilit, sót, borsot, fokhagymát és tahinit (szezámkrémet). Ezzel együtt tökéletes vendégváró, némi bor kíséretében a legfinomabb. 😉
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A tök húsát egycentisre szeljük, magjait eltávolítjuk, héját lehántjuk, a szeleteket kissé megsózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük szezámmaggal.
Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.