Házi süti, de a legegyszerűbb fajta, egy kicsit a túrós batyura emlékeztet, de sokkal gyorsabban elkészül. Hétvégén kényeztető reggelinek is ideális, de uzsonnának vagy vendégvárónak is tökéletes.
A ricotta és a leveles tészta jó barátok, édesen és sósan is jól párosítható gyors pitének, batyunak, párnának vagy levélnek. Ha a ricottát egy kevés tojással és étkezési keményítővel összekeverjük, nem enged levet, hanem krémes töltelékké sül a tészta tetején.
Most édesen készült, vaníliával és citromhéjjal, áfonyaszemekkel megpotyogtatva, mesés illattal töltve be a konyhát, de aki sósan szeretné inkább, a tojás és a keményítő mellé keverhet a ricottához egy kis reszelt parmezánt, kakukkfüvet, bazsalikomot, a tetejére pedig cikkekre vágott koktélparadicsom vagy más zöldség, esetleg egy kis sonka vagy bacon is kerülhet.
Így is, úgy is nagyon finom, a tészta roppan, a töltelék krémes, mindez minimális munkával és szupergyorsan. 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojást egy keverőtálkába felütjük, villával elhabarjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a cukrokat és az étkezési keményítőt, hozzáreszeljük a citromhéjat, és alaposan összekeverjük.
A leveles tésztát kiterítjük, kisebb négyzetekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, nem túl közel egymáshoz.Mindegyikre 1-1 kanálnyi ricottás krémet rakunk, majd pár szem áfonyát potyogtatunk rá.
180 fokos sütőbe toljuk, és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűlve a legfinomabb, reggelinek, uzsonnának is kiváló.