Omlós csirkemell, rostokban gazdag csicseriborsó, krémesre sült padlizsán, szaftos paradicsomok mind egy tálba halmozva, összesütve – egyszerű, kiadós, gyorsan összeállítható, melengető fogás hűvösebb napokra.
A hidegebb idő beálltával a szervezetünknek szüksége van tartalmasabb ételekre, ami nem feltétlenül zsírt és szénhidrátot jelent. A hüvelyesek nagyszerű téli alapanyagok, a konzerv csicseriborsó pedig ezek közül is igazi adu ász, mert jól betárazható a kamrapolcon, és mivel már főtt, gyorsan összeállítható a segítségével egy laktató ebéd vagy vacsora, akár vega, akár húsos változatban.
Most egy kis csirkemellel, padlizsánnal és paradicsommal kerekedett csőben sült egytálétellé: kellemesen szaftos, fűszeres és illatos, egy kis bor, koriander, mustár és fokhagyma teszi teljessé ezt a kiadós és egészséges fogást.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket 4-5 nagyobb darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a mustárral. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, a csirkéket minden oldalon körbepirítjuk, majd serpenyőbe tesszük, aláöntjük a fehérbort, és fóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 20 percre.
Közben a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a padlizsánt 1 centis kockákra vágjuk, a csicseriborsót leszűrjük. Egy kanál olívaolajat adunk a serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz, a hagymát és a koriandermagot rádobjuk, kevergetve addig pároljuk, míg a hagyma összeesik, a koriander pedig pattogni kezd. A padlizsánt, a fokhagymát és a csicserit is hozzáadjuk, ízlés szerint egy kis csilivel feltüzelhetjük, összeforgatjuk, és fedő alatt 5 percet pároljuk.
A sütőből kivesszük a csirkét, óvatosan levesszük a fóliát. Hozzáöntjük a padlizsános csicserit, rápotyogtatjuk a koktélparadicsomot, óvatosan összeforgatjuk, majd visszatoljuk a sütőbe, és 10 perc alatt összesütjük, majd a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.