Puha, könnyű, szaftos és kellemesen illatos ez a palacsinta, ami gyorsan és egyszerűen összeállítható, kényelmes reggelinek, uzsonnának, de egy tartalmas leves után másodiknak sem utolsó. Igazi kényeztetés, pedig gyerekjáték elkészíteni!
A pufi palacsintákat általában amerikaiként aposztrofáljuk, pedig az oroszoknak is van hasonló finomságuk, a túróval és joghurttal készülő szirnyiki, aminek ez egy gyorsított, könnyebb változata.
Az alaptészta egy kis citromhéjjal illatosítva is nagyszerű, de tehetünk bele mazsolát, aszalt vörös vagy friss lila áfonyát, apróra vágott csokit, a citrom hejett narancshéjjal is megbolondíthatjuk – rengeteg lehetőséget rejt, és nagyon, de nagyon finom!
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat, a túrót, a cukrot, a citrom reszelt héját és a vaníliát egy turmixba vagy késes robotgépbe tesszük, és simára mixeljük. Egy keverőtálban a száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport és a csipet sót – összekeverjük, hozzáöntjük a nedves mixet, és simára keverjük. Jó sűrű masszát kapunk.
Egy serpenyőben teáskanálnyi vajat felolvasztunk, és kb. 2 evőkanálnyi halmokat rakunk bele a masszából, a kanál hátával kissé elsimítjuk, és 3-4 percet sütjük, majd lapáttal megfordítjuk, és ezt az oldalát is 2-3 perc alatt megsütjük. A következő adaghoz kis vajat teszünk a serpenyőbe, és hasonló módon megsütjük.
Ízlés szerint mézzel, friss gyümölccsel, fahéjas joghurttal, dzsemmel tálaljuk – mindegyikkel isteni!