Bár még csak most kezdődik a sütőtök szezonja, mi már teljesen rákattantunk erre a szuper zöldségre. Ha egy nagyobbat veszünk, feldaraboljuk és megsütjük, majd a héjból kikaparva pürésítjük, rengeteg módon felhasználhatjuk, még desszertnek, mutatjuk is aktuális kedvencünket, ezt az isteni, illatos és puha sütőtökös sütit.
Szaftos és puha, igazi őszi-téli hangulatú fűszeres csemege ez a sütőtökös kevert süti, uzsonnára, desszertnek, de még reggelinek is nagyon jó, ráadásul pofonegyszerű, az alapanyagok bögrével kimérhetőek, és egy kézi habverő elég az összeállításhoz.
A sütőtöknek köszönhetően sokáig friss és puha marad, és alaptésztaként is használható ez a recept: gazdagíthatjuk mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, diódarabokkal vagy más magokkal, megtölthetjük vagy bevonhatjuk vaníliás cukorral kikevert krémsajttal, süthetjük akár muffinformában – rengeteg lehetőséget rejt ez a szaftos és illatos, egyszerű, de nagyszerű sütemény.
Hozzávalók:
A száraz keverékhez:
A nedves keverékhez:
Valamint:
Elkészítés: A száraz keverék alapanyagait egy tálba tesszük, összevegítjük. A nedves keverékhez a tojásokat felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a sütőtökpürét, a vaníliát és az olvasztott vajat, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a száraz mixet, és homogén tésztává dolgozzuk.
Kikent, lisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – közepes tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve még melegen megszórjuk a darabolt dióval és porcukorral, hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeletelve tálaljuk.