Gyors, laktató és pofonegyszerű ez a muffinformában sült duplasajtos karfiol, amit még azok is szeretni fognak, akik amúgy nem nagy barátai ennek a szuperegészséges zöldségnek. Melegen és hidegen is nagyon finom, salátával vacsorának, magában nassnak, edzés előttre vagy utánra is tökéletes...
Fehérjében gazdag és hosszan eltelít, a karfiolnak köszönhetően sok rost is van benne, nem tolakodik benne a karfiol íze, belül finom szaftos, kívül pedig jó sajtos ez az alakbarát muffin, amiben csak karfiol, krémsajt és reszelt sajt van, illetve némi ízesítő.
Jelen esetben az ízekről egy kevés mustár és fokhagyma gondoskodik, így vegetáriánus étrendbe is beilleszthető, de gazdagíthatjuk akár apróra vágott sonkával, karikára vágott virslivel vagy összetört főtt tojással is, sőt a fűszerezés terén is rengeteg lehetőség van – aki egyszer megkóstolta aza alapváltozatot, már könnyedén saját ízvilágára tudja alakítani ezt a szuper lisztmentes sós muffint!
Hozzávalók:
Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a torzsáról levágjuk a fás részeket, és felkockázzuk. Sós, forró vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, és egy tálba téve krumplinyomóval nagyjából összetörjük. Hozzáadjuk a natúr krémsajtot, a reszelt sajtot, a mustárt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba töltjük a masszát, a tetejét megszórjuk még plusz reszelt sajttal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Azon melegében tálalhatjuk salátával főételként, de langyosan, hidegen is finom mártogatóssal vagy magában.