Írd be, mit keresel:

Nagyon sajtos muffin liszt nélkül – karfiollal

Gyors, laktató és pofonegyszerű ez a muffinformában sült duplasajtos karfiol, amit még azok is szeretni fognak, akik amúgy nem nagy barátai ennek a szuperegészséges zöldségnek. Melegen és hidegen is nagyon finom, salátával vacsorának, magában nassnak, edzés előttre vagy utánra is tökéletes...

Cookta - 2023.11.02.
Nagyon sajtos muffin liszt nélkül – karfiollal

Fehérjében gazdag és hosszan eltelít, a karfiolnak köszönhetően sok rost is van benne, nem tolakodik benne a karfiol íze, belül finom szaftos, kívül pedig jó sajtos ez az alakbarát muffin, amiben csak karfiol, krémsajt és reszelt sajt van, illetve némi ízesítő.

Jelen esetben az ízekről egy kevés mustár és fokhagyma gondoskodik, így vegetáriánus étrendbe is beilleszthető, de gazdagíthatjuk akár apróra vágott sonkával, karikára vágott virslivel vagy összetört főtt tojással is, sőt a fűszerezés terén is rengeteg lehetőség van – aki egyszer megkóstolta aza alapváltozatot, már könnyedén saját ízvilágára tudja alakítani ezt a szuper lisztmentes sós muffint!

Sajtos-karfiolos muffin liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol (kb. 1-1,2 kg)
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • só, bors

Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a torzsáról levágjuk a fás részeket, és felkockázzuk. Sós, forró vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, és egy tálba téve krumplinyomóval nagyjából összetörjük. Hozzáadjuk a natúr krémsajtot, a reszelt sajtot, a mustárt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba töltjük a masszát, a tetejét megszórjuk még plusz reszelt sajttal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

Azon melegében tálalhatjuk salátával főételként, de langyosan, hidegen is finom mártogatóssal vagy magában.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.