A kevert mákos süti egy igazi "mindig jó" süti, nem is véletlenül: egyszerű és kiadós, olcsó és gyors, jól variálható, fűszerezhető és gazdagítható. Most egy mézes, narancsos, rumos változat készült, mégpedig egész mákszemekkel, isteni finom, ahogy lágyan roppannak a fogak alatt!
Szuperegyszerű, csak egy mércés pohár szükséges az alapanyagok kiméréséhez, pár perc alatt összeállítható, és nagyon jól variálható. Most téliesebb hangulatban, rummal, egy kevés mézzel és reszelt narancshéjjal készült, puha, könnyű és illatos, igazán ünnepi hangulatú, pedig tényleg „csak” egy egyszerű és gyors kevert süti.
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a mákot és a sütőport egy tálba kimérjük, összekeverjük. Hozzáreszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a rumot, a mézet, a vaníliarúd kikapart magjait és az olvasztott vajat is, és elektromos habverővel simára keverjük.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt kisebb – 25×35 centis – tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.