Egy gyors csokis süti mindig örömet okoz, különösen akkor, ha egy kis meglepetést is rejt. Ezekbe a muffinokba édes-sós mogyoróvaj került, nagyon jól passzolnak egymáshoz, ráadásul a földimogyorós töltelék extrán puhává is teszi.
A mogyoróvaj sokak kedvence, Amerikában valóságos kultusza van, és sokkal elterjedtebb, mint a másik mogyorós krém, a nálunk olyan nagyon kedvelt Nutella. A mogyoróvaj nem olyan édes, enyhén sós is, van krémesebb és darabosabb változata, és otthon is elkészíthető, méghozzá egészen egyszerűen – recept ITT >> Aki szereti a földimogyorót, mindenképpen érdemes kipróbálnia, készíthető vele omlós keksz, tehetjük salátaöntetbe, de akár mártogatós szószt is készíthetünk belőle húsok, zöldségek mellé.
No de vissza a csokis muffinhoz! Az alaprecept nagyon egyszerű, sima kevert tészta, amibe egy kis narancslé is kerül, ettől könnyebb és finomabb a tészta, nem érződik a narancsos íz, de mégis teltebbé teszi a csokis tésztát. Az alapanyagok nagy része decire és kanálra van megadva, így egy mércés pohárral könnyen kimérhető és pillanatok alatt összeállítható.
Hozzávalók 12 darabhoz:
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd további keverés mellett a narancslevet is. Ha sima és krémes, hozzáadjuk a tejfölt, ezzel is elkeverjük. Folyós, híg masszát kapunk, amibe fokozatosan belekeverjük a sütőporral, sóval és kakaóporral elkevert lisztet, simára keverjük.
A töltelékhez az összes alapanyagot összedolgozzuk.
A muffinformákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük muffinpapírral, és félig megtöltjük a csokis tésztával, mindegyikbe 1-1 kanálnyi mogyoróvajas tölteléket teszünk, majd elosztjuk a tetejükön a maradék tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.