Írd be, mit keresel:

Mindig siker csokis muffin – mogyoróvajas meglepetéssel

Egy gyors csokis süti mindig örömet okoz, különösen akkor, ha egy kis meglepetést is rejt. Ezekbe a muffinokba édes-sós mogyoróvaj került, nagyon jól passzolnak egymáshoz, ráadásul a földimogyorós töltelék extrán puhává is teszi.

Cookta - 2023.11.07.
Mindig siker csokis muffin – mogyoróvajas meglepetéssel

A mogyoróvaj sokak kedvence, Amerikában valóságos kultusza van, és sokkal elterjedtebb, mint a másik mogyorós krém, a nálunk olyan nagyon kedvelt Nutella. A mogyoróvaj nem olyan édes, enyhén sós is, van krémesebb és darabosabb változata, és otthon is elkészíthető, méghozzá egészen egyszerűen – recept ITT >> Aki szereti a földimogyorót, mindenképpen érdemes kipróbálnia, készíthető vele omlós keksz, tehetjük salátaöntetbe, de akár mártogatós szószt is készíthetünk belőle húsok, zöldségek mellé.

No de vissza a csokis muffinhoz! Az alaprecept nagyon egyszerű, sima kevert tészta, amibe egy kis narancslé is kerül, ettől könnyebb és finomabb a tészta, nem érződik a narancsos íz, de mégis teltebbé teszi a csokis tésztát. Az alapanyagok nagy része decire és kanálra van megadva, így egy mércés pohárral könnyen kimérhető és pillanatok alatt összeállítható.

Mogyoróvajas csokis muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl porcukor
  • 1,25 dl tejföl
  • 1,25 dl narancslé
  • 5 dl liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 púpozott evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 5 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd további keverés mellett a narancslevet is. Ha sima és krémes, hozzáadjuk a tejfölt, ezzel is elkeverjük. Folyós, híg masszát kapunk, amibe fokozatosan belekeverjük a sütőporral, sóval és kakaóporral elkevert lisztet, simára keverjük.

A töltelékhez az összes alapanyagot összedolgozzuk.

A muffinformákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük muffinpapírral, és félig megtöltjük a csokis tésztával, mindegyikbe 1-1 kanálnyi mogyoróvajas tölteléket teszünk, majd elosztjuk a tetejükön a maradék tésztát.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.