Írd be, mit keresel:

Pesztós csiga – mediterrán finomság, ami kezdőknek is biztosan sikerül

Ezek az isteni kis csigák roppanósak, illatosak, csajos dumapartihoz és borozós, beszélgetős estékre, de egy saláta mellé kísérőnek könnyű vacsorára is ideálisak. Készen kapható leveles tésztával és pesztóval igazi villámrecept, de pesztó otthon is gyorsan és egyszerűen összedobható hozzá, ha szeretnénk egy kicsit háziasabbá tenni.

Cookta - 2023.11.08.
Pesztós csiga – mediterrán finomság, ami kezdőknek is biztosan sikerül

Valóságos áldás és ajándék a készen kapható leveles tészta, amiből annyi finomság készíthető sósan és édesen, ráadásul ma már fagyasztott és friss, jóféle és minőségi is kapható. Aki még csak barátkozik a főzőcskével vagy gyakorlottabb, sőt profi, de épp nincs ideje, és gyors, életmentő, házias és finom sós ropogtatnivalóra van szüksége, annak tökéletes megoldás a pesztós csiga, ami üveges pesztóval tényleg pár perc alatt összedobható.

Persze a pesztó sem bonyolult műfaj, főleg egy késes robotgéppel, de kell hozzá némi muníció, viszont így igazán finom, háziasabb finomság kerülhet az asztalra.

  • a zöld, klasszikus, bazsalikomos pesztóhoz 3 nagy marék bazsalikomlevelet, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 3 evőkanál fenyőmagot, 3 evőkanál reszelt parmezánt, 6 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál citromlevet krémesre mixelünk, majd sóval és borssal ízesítjük
  • a piros, paradicsomos pesztóhoz 5-6 aszalt paradicsomot 1 közepes, felkockázott paradicsommal, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 4 evőkanál reszelt parmezánt, 4 evőkanál olívaolajat krémesre mixelünk, frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük

Pesztós csiga

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 evőkanál zöld pesztó
  • 3 evőkanál piros pesztó
  • 6 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük úgy, hogy hosszában legyen szélesebb, majd függőlegesen félbevágjuk. Az egyiket megkenjünk a bazsalikomos, a másikat a paradicsomos pesztóval. Egyenletesen meghintjük a reszelt parmezánnal, majd mindkettőt szorosan feltekerjük. A tekercseket 15 percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyen tudjuk szeletelni.

A kissé fagyos rudakat 1 centis szeletekre vágjuk, sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 200 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 10–12 perc alatt megsütjük.

Melegen, hidegen is finom, egy pohár bor mellé borkorcsolyának, salátával akár gyors vacsorának is kiváló.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.