Ezek az isteni kis csigák roppanósak, illatosak, csajos dumapartihoz és borozós, beszélgetős estékre, de egy saláta mellé kísérőnek könnyű vacsorára is ideálisak. Készen kapható leveles tésztával és pesztóval igazi villámrecept, de pesztó otthon is gyorsan és egyszerűen összedobható hozzá, ha szeretnénk egy kicsit háziasabbá tenni.
Valóságos áldás és ajándék a készen kapható leveles tészta, amiből annyi finomság készíthető sósan és édesen, ráadásul ma már fagyasztott és friss, jóféle és minőségi is kapható. Aki még csak barátkozik a főzőcskével vagy gyakorlottabb, sőt profi, de épp nincs ideje, és gyors, életmentő, házias és finom sós ropogtatnivalóra van szüksége, annak tökéletes megoldás a pesztós csiga, ami üveges pesztóval tényleg pár perc alatt összedobható.
Persze a pesztó sem bonyolult műfaj, főleg egy késes robotgéppel, de kell hozzá némi muníció, viszont így igazán finom, háziasabb finomság kerülhet az asztalra.
Hozzávalók:
Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük úgy, hogy hosszában legyen szélesebb, majd függőlegesen félbevágjuk. Az egyiket megkenjünk a bazsalikomos, a másikat a paradicsomos pesztóval. Egyenletesen meghintjük a reszelt parmezánnal, majd mindkettőt szorosan feltekerjük. A tekercseket 15 percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyen tudjuk szeletelni.
A kissé fagyos rudakat 1 centis szeletekre vágjuk, sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 200 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 10–12 perc alatt megsütjük.
Melegen, hidegen is finom, egy pohár bor mellé borkorcsolyának, salátával akár gyors vacsorának is kiváló.