Vannak, akik könnyen lemondanak a húsról és az állati alapanyagokról, mások jobban ragaszkodnak a megszokott alapanyagokhoz, de ma már szerencsére mindenki tudja, hogy az egészségünknek, alakunknak és a környezetünknek is jót teszünk, ha olykor beillesztünk egy-egy vegán fogást is az étrendünkbe. Van, akinek már könnyen megy, van, aki még csak barátkozik vele - ez a csicseris fogás isteni, és mindenkinek jól jöhet!
A rendíthetetlen diétázóktól a mentes étrendeket követőkig, a fűszeres, indiai ízek kedvelőitől a húsimádókig, a laktató, egyszerű és olcsó ételek híveitől a fehérjében gazdag fogásokat keresőkig mindenkinek ajánljuk ezt az elképesztően ízletes, szaftos, gazdag fogást, ami ráadásul nagyon egyszerű is.
A hozzávalók listája elsőre hosszúnak tűnhet, de csak a fűszerek sokasága miatt, ezektől viszont isteni lesz, tele van rosttal, fehérjével, rengeteg ízzel, krémes és fűszeres, ráadásul a szósz fele eltehető vagy lefagyasztható egy későbbi alkalomhoz is, ami direkt praktikus – ebben az esetben a lenti receptben a konzerv csicseriborsó és spenót fele kell ehhez a zseniálisan fűszeres, laktató fogáshoz.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a kaliforniai vagy kápia paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk. A 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát és a húsos paprikát, és kevergetve 4-5 percig dinszteljük, majd hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, átforgatjuk, ha megéreztük az illatukat, mehet hozzá az összes fűszer, majd átkeverés után a hámozott paradicsom, a kókuszkrém és az alaplé is, sózzuk és borsozzuk, átkeverjük, majd lefedve és takarékra véve 25-30 percet pároljuk.
Ezt az illatos ragut botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és a nagyjából összevágott bébi spenótot – fagyasztott leveles spenótot is használhatunk -, és még kb. 5 percig főzzük, majd fedő alatt 10 percet pihentetjük, hogy a csicseri jól átvegye az ízeket.
Tálalhatjuk magában vagy rizzsel, másnap felmelegítve is nagyon finom, de akár le is fagyaszthatjuk egy részét.