A kukoricapalacsinta az egyik legújabb kedvenc, gyors, pofonegyszerű és nagyon finom, szaladós napokon tejföllel vagy salátával gyors ebédnek vagy vacsorának, tejföllel vagy salátával tökéletes megoldás, ráérős napokon akár reggelire is készíthetjük.
A konzerv kukorica sokkal többet tud, mint ahogy leggyakrabban használjuk, salátába téve vagy a rizsköretet színesítve vele, ráadásul olcsó, bárhol beszerezhető, hosszan eltartható, és remek segítséget nyújt, amikor gyorsan kell összedobnunk valami finom és laktató ételt, ezért mindig érdemes belőle pár dobozzal tartani belőle a spájzban vagy a polcon. Ez a palacsintás változat például percek alatt megvan egy turmixban vagy késes robotgépben, és pihentetés nélkül süthető!
Ez a kukoricapalacsinta kukoricadarával és liszttel készül, no meg persze szemes csemege kukoricával, bátran használható alapreceptként is, és gazdagítható bármilyen zöldfűszerrel, ami frissen vagy akár szárítva a rendelkezésünkre áll, de például finomra vágott újhagymát is tehetünk bele. Úgy a legfinomabb, ha turmixoláskor maradnak benne nagyobb kukoricadarabok, amik édesen roppannak a fogunk alatt!
Hozzávalók:
Elkészítés: A csemege kukoricát késes robotgépbe tesszük, hozzáadunk 1 bögre tejet, és nagyjából összemixeljük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, a zöldfűszert felaprítva, és összeturmixoljuk, ha szükséges, még kevés tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.
Egy serpenyőt felforrósítunk, pár csepp olajat öntünk bele, és evőkanálnyi halmokat rakunk bele a tésztából, és 3-4 percig sütjük, majd egy lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük.
Azon melegében tálaljuk tejföllel vagy görög joghurttal, de reszelt sajtot is kínálhatunk mellé.