Írd be, mit keresel:

Illatos almás kenyér egyszerűen, kevert tésztával

Isteni finom, illatos és nagyon szaftos ez az almás süti, aminek különlegessége, hogy kenyérformában sül, és nem klasszikus fűszere, a fahéj, hanem gyömbér és vanília ízesíti, és teszi ellenállhatatlanná. Nagyon egyszerű, az alapanyagok bögrével kimérhetőek, ráadásul pár perc alatt összeállítható.

Cookta - 2023.11.16.
Illatos almás kenyér egyszerűen, kevert tésztával

Vannak olyan klasszikusok, amelyeket nem lehet megunni, ilyen az almás sütemény is, ami rengeteg formában és változatban örök kedvenc, és mindig sikert is arat. Ez a kevert tésztával készülő puha és omlós, téglaformában sült édes kenyér is fantasztikusan finom, benne az almakockák áttetszőre, krémesre párolódnak, a tetején pedig finoman karamellizálódnak.

Mivel az alapanyagok bögrével kimérhetőek, és egyetlen tálban kikeverhetőek, nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, igazán hálás desszert, mert egyszerűsége ellenére pazar, a sok almának köszönhetően finoman szaftos, és nem szárad ki hamar, de mondjuk erre nem is lenne sok esélye, mert valószínűleg igen gyorsan el fog fogyni…

Illatos almás kenyér

Hozzávalók:

  • 3 közepes alma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tésztához:

  • 1,5 bögre liszt (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 bögre tej
  • 10 dkg lágy vaj
  • 3 tojás
  • csipet só

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, egy tálba téve megszórjuk az őrölt gyömbérrel és a vaníliás cukorral, összeforgatjuk, félretesszük.

A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott lágy vajat, a tojásokat és a tejet, és egy elektromos robotgéppel pár perc alatt sima tésztává keverjük. Az alma 2/3 részét a tésztába beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt – vagy kivajazott, lisztezett – tégla- vagy kenyérformába öntjük a tésztát, elegyengetjük, majd a tetejére szórjuk a maradék almát, és az előmelegített sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 45 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük, majd a formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk kihűlni, mielőtt megvágnánk és tálalnánk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.