Írd be, mit keresel:

Brokkolis tócsni a sütőből

Egészséges, egyszerű, pénztárcabarát és finom ez a brokkolis-répás lepényke, nevezhetjük zöldségtócsninak is. Sütőben sül, csak kevéske lisztet tartalmaz, salátával tálalva alakbarát húsmentes fogás.

Cookta - 2023.11.17.
Brokkolis tócsni a sütőből

A különféle zöldséges lepénykék nagyon változatosan készíthetők, és általában azok körében is sikert aratnak, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért. Húsimádóknak köretként kínálhatjuk, de salátával, párolt rizzsel főfogásként is tökéletesek. Most brokkolival és sárgarépával készült, parmezán, csili, szerecsendió és fokhagyma ízesíti, kívül ropogósra sül, belül puha, eteti magát…

Nagy előnye ennek a lepénykének, hogy sütőben is süthető, egyszerűen csak halmokat kupacolunk a bekevert masszából sütőpapíros tepsire, de kevés olajon, serpenyőben is süthető, akkor ropogósabb lesz a külseje. Aki gluténmentes változatban készítené, a lisztet bátran lecserélheti gm őrölt zabpehelyre vagy rizslisztre, úgy is működik ez az egyszerű, de nagyon finom lepényke.

Brokkolis sült lepénykék

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi csilipehely
  • reszelt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, felaprítjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk, levágjuk a fás részt, a belsejét felkockázzuk. A zöldségeket sós, lobogó vízbe tesszük, és 8–10 perc alatt puhulásig, de nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd 1/3 részét krumplinyomóval pépesítjük, keverőtálba tesszük.

A péphez adjuk a lisztet, a parmezánt, a tojást, a zúzott fokhagymát, az olajat, a csilit és a szerecsendiót, alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a maradék zöldségeket is.

A sütőpapírral borított tepsire nagyobb evőkanálnyi halmokat rakunk a masszából, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 15 perc alatt megsütjük. Zöldfűszeres vagy fokhagymás joghurttal, salátával tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.