Kiadós, egyszerű, kevés munkával készül, mégis tökéletes ez a tepsiben sült pácolt sertés, ami tarjából, de akár soványabb karajból is készülhet, ezzel is fantasztikusan szaftos és porhanyós lesz. A titok a pácban van!
Hossszan sül és fergeteges illatokat áraszt, de minimális előkészületet igényel csak ez a krumplikörettel együtt készülő tepsis hús. A pácban a fűszerek, a mustár és az olaj mellett nem kevés citrom is van, ez teszi igazán omlóssá a húst, savassága fellazítja a rostokat, de az íze egyáltalán nem tolakodó, sülés közben megszelidül, és a krumplihoz is nagyon jól passzol, ami belül krémesre párolódik, kívülről pedig roppanós réteg borítja.
Hozzávalók:
Elkészítés: A páchoz az olívaolajat, a mustárt, a meghámozott fokhagymát, a mézet, a citromok reszelt héját és kifacsart levét, valamint a leveskockákat egy késes robotgépbe tesszük, és simára mixeljük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, leöblítjük, majd egy nagy tepsibe tesszük a hússzeletekkel együtt meglocsoljuk a páccal, borsot őrölünk rá, megszórjuk a kakukkfűvel és az oregánóval, és kézzel jó alaposan összeforgatjuk az egészet, majd elrendezzük úgy, hogy a hússzeletek a tepsi szélére, a krumpli középre kerüljön. Ha van időnk, érdemes egy éjszakát a hűtőben érlelni, ha nincs, akkor süthetjük azonnal is.
Sütés előtt a vizet az előkészített krumpli és hús alá öntjük, alufóliával alaposan lezárjuk a tepsit, és 190 fokos sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát óvatosan levéve még visszatoljuk, hogy a szaftja besűrűsödjön, a krumpli és a hús pedig kissé megpiruljon.
A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk salátával vagy savanyúsággal.