Csupa fűszer és illat, rengeteg vitamin és rost, csak növényi alapanyagok vannak ebben a melengető, egészséges, vegán étrendbe is beilleszthető fogásban - a karfiolt mindenképpen érdemes kipróbálni így is, mert egészen más arcát mutatja curryvel felturbózva!
Nagyon finom, melengető, kicsit indiai ízvilágú ez a csupa zöldség fogás, gyors és egyszerű, a sok fűszernek köszönhetően viszont különleges és nagyon illatos, azoknak is kedvére való, akik amúgy nem rajonganak a kalóriaszegény és szuperegészséges karfiolért.
Aki a krémesebb, szószosabb fogásokat szereti, kókusztejszínnel is felöntheti és selymesítheti ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást, amit legjobb párolt rizzsel tálalni, de bulgurral, kuszkusszal is jól működik – kiadós és egészséges, fűszeres és finom, aki elkészíti, rácsodálkozik, mennyire isteni így készítve sokak mumusa, a karfiol.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felkockázzuk.
Egy nagyobb edényben vagy wokban az olívaolajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük, majd fél deci vízzel felöntjük, mehet bele a karfiol és a fokhagyma, átkeverés után a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, és még 1 dl vizet aláöntve fedő alatt 10 percet pároljuk.
Közben a csicseriborsót leszűrjük, leöblítjük, majd a karfiolhoz adjuk, és átforgatva, a tüzet takarékra véve még 10 percet főzzük.
Azon melegében tálaljuk párolt rizzsel, még finomabb, ha meghintjük kevés friss bazsalikommal, korianderrel vagy friss petrezselyemmel.