Hűvös és szürke napokon muszáj ellenpontozni valahogy az időjárást, és valami színes, szószos-szaftos finomsággal kényeztetni magunkat. A mediterrán ízvilágú, paradicsomos raguval készülő csirkecombok például remek szolgálatot tehetnek ilyenkor - az omlós hús és a fűszeres paradicsom kettőse igazi hangulatjavító.
Egyszerű és kiadós, gyors és nagyon finom, egy nagyobb serpenyőben készül ez az ízletes, olaszos csirkecomb, ami a benne lévő kis fehérbor és a paradicsom savasságának köszönhetően nagyon omlósra, szaftosra puhul. A szószt a klasszikus bazsalikom, oregánó és rozmaring mellett egy kis sárgarépa és szárzeller, és persze fokhagyma és hagyma teszik még zamatosabbá, selymessé és sűrűvé főve a csirke társaságában.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szárzellert vékonyan felszeleteljük, a répát meghámozzuk, durvára reszeljük.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben, 3-4 evőkanálnyi olívaolajon körbepirítjuk minden oldalon. Kivesszük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba dobjuk a hagymát, és kicsit megdinszteljük, majd a répát, a szárzellert és a fokhagymát is hozzáadjuk, összepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fűszereket, majd 2-3 perc forralás után a konzerv paradicsomot, a dobozt kiöblítjük kevés vízzel, és ezt is a raguhoz öntjük.
Amikor forr, visszatesszük az elősütött csirkecombokat, és takarékra véve, fedő alatt kb. 30 percet főzzük, míg a hús omlósra puhul.
Azonnal tálalhatjuk – párolt rizst, bulgurt, krumplit vagy akár tésztát, polentát is kínálhatunk mellé.