Puha, szaftos, porhanyós, nem kell pácolni és gyorsan megvan ez a fűszeres és ragacsos csirkés fogás - tökéletes párolt zöldségekkel, salátával gyors és egészséges, diétás fogásnak, de akár hétvégi asztalon is megállja a helyét krumplipürével vagy párolt rizzsel.
A csirkecombfilé szuper alapanyag, ízletesebb és szaftosabb, mint a csirkemell, és csont nélkül egészen gyorsan átsül. Kapható filézve, de persze olcsóbb a csontos felsőcomb, amit mi magunk is kicsontozhatunk otthon, a csontokból pedig jó kis leves vagy alaplé készíthető. A combfilé most serpenyősen készült, villámváltozatban, nagyon szaftos és illatos, istenien omlós.
A húshoz készülő fűszeres pác itt igazából nem pácoláshoz, érleléshez kell, hanem ebben fog sülni a hús, remekül felveszi az ízeket, és mire átsül a csirke, jól be is sűrűsödik. Szójaszósszal, citromlével, egy kis mézzel és fokhagymával készül, de igazán ellenállhatatlanná a kínai ötfűszer-keverék teszi – ami készen kapható, és nagyon izgalmas, csillagánizs, fahéj, édeskömény, feketebors és szegfűszeg őrleményéből áll, kicsit édeskés hatású, egészen új ízeket fedezhetünk fel vele, nagyon érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A szójaszószt, a mézet és fél citrom levét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kínai ötfűszer-keveréket, és jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecombfiléket. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajjal, a csirkedarabokat beletesszük, és oldalanként 2 percet sütjük, majd ráöntjük a páclevet, és a tüzet mérsékelve, a csirkéket időnként megforgatva 10 perc alatt készre sütjük, ha nagyon elfőne a leve, néhány kanálnyi vizet adhatunk hozzá.
A csirkecombokat egy késsel csíkokra vágjuk, és a szafttal összeforgatva tálaljuk – párolt rizzsel, salátával, de akár krumplipürével és savanyúsággal is nagyon finom.