A puncsgolyó elkészítése roppant egyszerű, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni, ráadásul előre is elkészíthető, és akár ajándékba is adható.
Egészen kezdő konyhatündéreknek is jó szívvel ajánlom ezt a finomságot, biztos sikerélményre számíthatnak ezzel a puncsgolyóval. Nagyon finom és rém egyszerű, ráadásul az ünnepek alkalmával készülő sütemények levágott széleit is belemorzsolhatjuk, így nem vész kárba egyetlen morzsa sem.
Most viszont csak babapiskótát morzsoltam össze, majd lekvárral, mazsolával, kis kakaóval és rumaromával gyúrtam össze. Végül a megformázott golyókat piskótamorzsába forgattam bele, tálalás előtt pedig pár órát állni hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek.
Mivel száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, így nem kell az utolsó pillanatokra hagyni, sőt minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek. Amennyiben a rumaromát kihagyjuk belőle, a gyerekek is bátran fogyaszthatják, bár alkoholt így sem tartalmaz…
Hozzávalók 18-20 db golyóhoz:
Elkészítés: A babapiskótát daráljuk le, majd tegyük félre. Kicsivel többet daráljunk, hogy maradjon a hempergetéshez is!
Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a lekvárt, a cukrot és a mazsolát. Ezután tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a cukor elolvadjon és a mazsola kissé megduzzadjon.
Ezután vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kakaót és a rumaromát is, majd hagyjuk kihűlni.
A ledarált babapiskótához öntsük hozzá a kihűlt keveréket, keverjük el, gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, és hempergessük meg a félretett piskótamorzsában.
Az elkészült golyókat, mielőtt kínálnák, hagyjuk pár órát vagy akár egész éjszaka állni, hogy az ízek kellően összeérjenek. Száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, sőt, minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek.