Írd be, mit keresel:

Mennyei mokkás-csokis muffin, nem csak kávéimádóknak

Egy csokoládés sütivel nem nagyon lehet mellényúlni, ráadásul sokféle íz illik hozzá, de egyik legjobb barátja mindenképpen a kávé. Nem véletlen, hogy a jobb kávézókban egy falatka csoki is jár a csésze kávé mellé, ez ugyanis kiemeli, teltebbé teszi a kávé aromáit. Ez a páros sütiben is remekül összeillik, jó példa erre ez a kávés-csokis muffin is.

Cookta - 2023.12.12.
Mennyei mokkás-csokis muffin, nem csak kávéimádóknak

A muffint sokan lebecsülik és komolytalan süteménynek tartják, mi nem így vagyunk vele: nagyon praktikus, gyorsabban megsül, mint egy tepsi sütemény, nem kell felvágni, porciózni, jól szállítható, ha buliba visszük, tökéletes desszertnek, de akár péksütemény helyett, reggelire is, főleg ez a kávés-csokis változat.

Kávéként használhatunk hozzá erős főtt presszókávét, de akár vízben feloldott instant kávéval is készíthetjük, ha pedig még csokisabbra szeretnénk ezt az amúgy elég erőteljesen kakaós, nem túl édes, nagyon aromás muffint, gazdagíthatjuk apróra vágott csokoládéval vagy csokicsipsszel is a tésztáját.

Mokkás-csokis muffin

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl erős kávé
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel jó habosra, krémesre felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a kávét is, ezekkel is tovább keverjük.

A kakaóport, a lisztet, a sütőport és a fahéjat egy tálba szitáljuk, összekeverjük, majd 3 részletben, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a nedves keveréket, simára keverjük.

Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba kanalazzuk a tésztát, és 180 foko sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 30–35 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.