Még régebben hallottam a rántott palacsintáról, de sosem készítettem. Most eljött az ideje, meg is álmodtam kétfélét, egy májas töltelékeset és egy gombásat. Aztán májat elfelejtettem venni…
Szóval a gombát kombináltam egy kis sajttal, sajtkrémmel, lilahagymával, fűszerekkel… ami a kezembe került. Mondjuk a diétástól messze van, de az íze…!
Köretnek elég volt egy könnyű paradicsomsaláta, a kis batyuk úgyis íz- és szénhidrátbombák. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A hagymát, a gombát, a sonkát felkockázzuk, 1 evőkanál olajon megsütjük. Mikor langyosra hűlt, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a lereszelt és a tömlős sajttal. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, alaposan megborsozzuk.
A palacsinták szélére teszünk 1-1 nagy evőkanállal.
A két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.
A szokásos módon bepanírozzuk, bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Ízlés szerinti körettel – én paradicsomsalátával – tálaljuk.