Írd be, mit keresel:

Palacsinta töltve, rántva, isteni finoman

Még régebben hallottam a rántott palacsintáról, de sosem készítettem. Most eljött az ideje, meg is álmodtam kétfélét, egy májas töltelékeset és egy gombásat. Aztán májat elfelejtettem venni…

Cookta - 2023.12.12.
Palacsinta töltve, rántva, isteni finoman

Szóval a gombát kombináltam egy kis sajttal, sajtkrémmel, lilahagymával, fűszerekkel… ami a kezembe került. Mondjuk a diétástól messze van, de az íze…!

Köretnek elég volt egy könnyű paradicsomsaláta, a kis batyuk úgyis íz- és szénhidrátbombák. Próbáljátok ki!

Gombás-sonkás-sajtos rántott palacsinta

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 2 tömlős sajt
  • 25 dkg gomba
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés: A hagymát, a gombát, a sonkát felkockázzuk, 1 evőkanál olajon megsütjük. Mikor langyosra hűlt, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a lereszelt és a tömlős sajttal. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, alaposan megborsozzuk.

A palacsinták szélére teszünk 1-1 nagy evőkanállal.

A két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.

Forrás: Hajós Ágnes

Forrás: Hajós Ágnes

Forrás: Hajós Ágnes

A szokásos módon bepanírozzuk, bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Ízlés szerinti körettel – én paradicsomsalátával – tálaljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.