Írd be, mit keresel:

Szuperegyszerű Baileys házilag, ami percek alatt kész

A Baileys hatalmas ital, igazi ünnepi klasszikus, házilag készítve pedig kiadósabb és finomabb is, adhatjuk DIY gasztroajándékként, de tökéletes önmagunk kényeztetésére is, ha egy kis lazulásra vágyunk egy dolgos nap végén. Mértékkel fogyasztva nagyon jó lélekemelő, és nagyjából 5 perc alatt összerakható.

Cookta - 2023.12.12.
Szuperegyszerű Baileys házilag, ami percek alatt kész

Világbajnok és nagyon krémes likőr a Baileys, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk, csak sűrített tej, tejszín, kis instant kávé, pici vanília és wiskey kell hozzá. Egy turmixgépben 2 perc elkészíteni, és a hűtőben 30 napig is eláll a házi változat, ha tartós, úgynevezett UHT tejszínnel készítjük.

Adhatjuk ajándékba, ami személyessé és meghitté teszi az ünnepet, kínálhatjuk jégkockával ünnepi koccintáskor, de különleges alkalmakkor tejeskávét, cappuccinót is felvidíthatunk vele kuckozós vagy csajos estéken, karácsonyi készülődéskor. Nagyon egyszerű és isteni finom, csak elég becsapós, több alkohol van benne, mint elsőre érezzük – mértékkel fogyasztandó!

Szuperegyszerű Baileys házilag

Hozzávalók:

  • 2 tubus (2 x 170 g) cukrozott sűrített tej
  • 3,5 dl tartós (UHT) tejszín
  • 3,5 dl wiskey
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 teáskanál instant kávé

Elkészítés: Az összes alapanyagot turmixgépbe tesszük, az instant kávét érdemes egy kevés wiskey-vel előzőleg elkeverni, hogy teljesen feloldódjon, és alaposan összemixeljük.

Üvegekbe töltjük, és a hűtőben tartjuk. Azonnal is fogyasztható, de másnaptól finomabb, amikor az ízek összeérnek. 30 napig hűtőben eltartható!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.