Szuperegyszerű és gyors, olcsó és csak egészséges alapanyag van benne, cukor nélkül készül és nagyon finom ez a süti, igaz, nem valami csinos, de ez legyen a legnagyobb baja! Diétázók is bátran ehetik, tele van rosttal és fehérjedús, az alaprecept pedig tovább is variálható.
Jó érett banán adja az édességét ennek a zabpelyhes sütinek, se liszt, se cukor nincs benne, egy késes robotgéppel vagy turmix-szal percek alatt összedobható. Mivel elég nedves a tészta, ezért alacsonyabb hőfokon és viszonylag hosszabb ideig érdemes sütni, hogy jól átsüljön, de belül azért puha és szaftos legyen – így hosszan friss is marad. Nemcsak desszertnek vagy uzsonnára tökéletes, de akár reggelire is, hiszen csupa egészséges alapanyaggal készül, és az egészet csak egyszerűen össze kell kutyulni.
A banán mellett alma is kell a sütibe, aminek a fele pépesítve, fele felkockázva kerül bele, de ez akár érett körtével is helyettesíthető. Tojás és chiamag fogja össze a masszát, amit itt fahéj ízesít, de ez ízlés szerint vaníliával, egy kis őrölt gyömbérrel vagy akár mézeskalács-fűszerkeverékkel is kiegészíthető, ki hogy szereti. Próbáljátok ki, finom és nagyon jó állagú süti!
Hozzávalók:
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, apróra kockázzuk. A felét késes aprítóba vagy turmixba tesszük, hozzáadjuk az összetördelt banánokat, a tojásokat, a sütőport, a fahéjat és a felolvasztott kókuszzsírt, és homogén masszává pépesítjük. Egy keverőtálban összeforgatjuk a chiamaggal, a zabpehellyel, majd a maradék felkockázott almával, és egy sütőtálba vagy tortaformába öntjük.
160 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40 perc alatt megsütjük, majd kivéve hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint szeletelve kínáljuk.