Írd be, mit keresel:

Óvári sertésszelet – retró kedvenc újra felfedezve

Egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy régi receptek után kutatok, így akadtam rá az óvári sertésszeletre is. Egy bökkenő volt csak, óvári sajtot már szinte sehol nem lehet kapni, pedig egy régi, az 1900-as években kikísérletezett hazai sajtféle.

Cookta - 2024.01.06.
Óvári sertésszelet – retró kedvenc újra felfedezve

Akinek szerencséje van és belefut, készítse óvárival, én valahol olvastam, hogy viszonylag sós és az Anikó sajthoz hasonló, amit imádok. Na jó, minden sajtot szeretek… Szóval én ezzel készítettem.

Nem egy nagy dolog ez az étel, de isteni kombináció: húsra gombaragu, sonka, aztán sajt. Igazából elég nehéz elrontani, és simán le lehet vele nyűgözni a családot vagy a vendégsereget.

Forrás: Hajós Ágnes

Óvári sertésszelet

Hozzávalók 4 főre:

  • 4-6 szelet csont nélküli karaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • só, bors
  • olaj
  • 4-6 szelet jó minőségű sonka, akkora, ami betakarja a hússzeleteket
  • 25 dkg óvári, Anikó vagy trappista sajt
  • köretnek rizs, zöldségek

Elkészítés: A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, nagyon kevés olajjal megkent tűzálló tálba sorakoztatjuk.

A gombát felszeleteljük, a hagymát durvára vágjuk. Kevés olajon sárgára pirítjuk a hagymát, mehet hozzá a gomba. Állandó kevergetés mellett ezeket is megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A hússzeletekre halmozzuk, befedjük a sonkaszeletekkel, rátesszük a szeletekre vágott vagy durvára reszelt sajtot.

Forrás: Hajós Ágnes

180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt széle itt-ott megbarnul.

Párolt rizzsel, salátával, friss zöldségekkel tálaljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.