Írd be, mit keresel:

Világbajnok pufi palacsinta, nagyon puhán, pofonegyszerűen

Könnyű, levegős és pihepuha ez az amerikai palacsinta, ráadásul gyorsan összeállítható, és pár perc alatt megsül, ideális kényelmes reggelinek vagy uzsonnának, újramelegíthető és le is fagyasztható - már ha nem fogyna el, aminek kicsi az esélye...

Cookta - 2024.01.07.
Világbajnok pufi palacsinta, nagyon puhán, pofonegyszerűen

A palacsinták közül tán ezt pufi fajtát a legegyszerűbb sütni, a tojáshabbal fellazított tészta könnyen kezelhető és kevés vajon szép aranyszínűre sül. Nagyon kevés cukor van benne, hiszen úgyis kerül a tetejére méz vagy juharszirup, esetleg dzsem, sőt tehetünk a palacsinta masszájába is pár apróbb szemű gyümölcsöt vagy csokicseppet, 1-2 karika banánt, miközben az első felük sül…

Ha netán maradna belőle, akkor frissen tartó fóliába csomagolva másnapig tökéletesen elvan a hűtőben, de fagyasztóban akár 3 hónapig is eltartható. A fagyos palacsintát a konyhapulton hagyjuk 1 órát felengedni, majd mikróban 10 másodperc alatt felfrissíthető, vagy akár kenyérpirítóban is átforrósíthatjuk, olyan lesz,mint frissen!

Puha pufi palacsinta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • kevés vaj a sütéshez
  • ízlés szerint áfonya, mazsola vagy csokicsepp

Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy csipet sót – egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a tejjel együtt a keverékhez adjuk, és simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és előszőr 2-3 kanálnyi habbal fellazítjuk a tsztát, majd az összes habot beleforgatjuk.

Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, kávéskanálnyi vajat megolvasztunk benne, majd nagyobb evőkanálnyi adagokban belerakjuk a masszát, ízlés szerint megszórjuk pár szem áfonyával, mazsolával vagy csokicseppel. Amikor buborékok jelennek meg a tészta felületén, akkor lapáttal alányúlunk, megfordítjuk, és a másik oldalukat is kb. 2 perc alatt készre sütjük.

Azon melegében tálaljuk, mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.