Ki ne szeretné az egyszerű és gyorsan összedobható sütiket, főleg akkor, ha csokis? Ez a változat ráadásul vegán is, csak növényi alapanyagokkal készül, alapja a banán, aminek köszönhetően kevesebb cukor és zsiradék kell bele, és pár perc munkával összeállítható!
A túlságosan érett, már pöttyös és barnuló banán kevéssé étvágygerjesztő, de ehhez az isteni sütihez pont ilyenre van szükség – minél érettebb, annál édesebb, és ebben a csokis finomságban teljesen el fog tűnni, csak egy kis illat marad belőle, illetve a süti puha és szaftos textúráját adja. A tészta 5 perc alatt összeállítható, ha van egy botturmixunk vagy sima turmixgépünk, de a banán akár villával is pépesre összetörhető.
A kakaóval gazdagított banános tésztába és a tetejére most csokicsepp került, de akár durvára vágott dió, mogyoró, mandula, kókuszreszelék is használható helyette, vagy aszalt gyümölcsökkel is tovább turbózható…
Hozzávalók:
Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport – egy tálban elvegyítjük. A banánokat egy másik tálba tördeljük, hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a tejet és a vaníliát, és botmixerrel simára turmixoljuk, majd a barna cukrot is hozzáadva még mixelünk rajta egyet – ezt a műveletet turmixgépben is elvégezhetjük.
A két keveréket összeöntjük, és simára kikeverjük, beleforgatjuk a csokicseppek felét, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe vagy sütőtálba öntjük, elsimítjuk, megszórjuk a maradék csokival, és 175 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint kockára vágva vagy szeletelve tálaljuk.