Írd be, mit keresel:

Isteni csokitorta liszt nélkül, darált mandulával

Bár liszt nélkül készül ez a mennyei manna, sajnos egyáltalán nem diétás, viszont olyan intenzív és csokis, hogy egyszerre nem is lehet belőle sokat enni. Nagyon egyszerű és gyorsan összeállítható, gazdag, illatos, így akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Cookta - 2024.01.13.
Isteni csokitorta liszt nélkül, darált mandulával

Sok csoki, sok vaj, sok tojás, egy kis mandula, cukor és vanília kell hozzá, szóval egy jó kis kalóriabomba ez a süti, de isteni finom, és igazán egyszerűen elkészíthető, ha pedig egy kis csokimázat is teszünk a tetejére, akkor még finomabb és még mutatós is.

Érdemes hozá magas kakaótartalmú csokit használni, mert ez a legfőbb összetevője és ízesítője is, ha ennél alacsonyabb kakaótartalmú csokink van, kevés kakaóporral rásegíthetünk. Nincs benne liszt, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják, a benne lévő mandulától nagyon jó állagot és szaftos, cuccos belsőt kap, de elkészíthetjük akár darált dióval vagy mogyoróval is!

Lisztmentes csokitorta mandulával

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg étcsokoládé – 70%-os kakaótartalommal
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 tojás

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • fél dl tejszín
  • szeletelt mandula

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.

A csokoládét apróra vágjuk, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és vízgőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, simára keverjük, mehet bele a tojássárga, ezzel is elkeverjük, majd a darált mandulával is összedolgozzuk. 2-3 evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk, majd 2 részletben beleforgatjuk az összes tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt 22 centis kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a kapcsot leemeljük, és rácsra húzzuk át a csokitortát a sütőpapír segítségével, és itt hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére a csokit felaprítjuk, és vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínt is. A kihűlt csokitorta tetejére öntjük, elsimítjuk, meghintjük a szeletelt mandulával, a hűtőbe téve hagyjuk kicsit megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.