A puha és kicsit dundibb amerikai palacsinta az egyik legjobb reggeli vagy uzsonna, nagyon gyorsan elkészül és sokkal egyszerűbben süthető, akár rutin nélkül is, mint a mi klasszikus, vékony palacsintánk. Most egy banános-joghurtos változatot mutatunk, ami pillanatok alatt összeállítható egy turmixgépben.
A pépesített banán és a joghurt adja ezeknek a finom kis palacsintáknak az alapját, nagyon puha és illatos a tésztájuk, ami egy késes robotgéppel vagy turmixszal kettő perc alatt simára dolgozza a tésztamasszát. Pihentetés nélkül süthető, így reggelire is ideális, de bármikor bevethető gyors desszertként is tökéletes.
A tésztába most egy kis vanília került, de nagyon jól passzol a banános ízhez a fahéj vagy a kakaó is, gazdagítható akár egy kevés kókuszreszelékkel, vagy sütéskor tehetünk a félig sült palacsintákra 1-2 vékony karika banánt is, ami a megfordítás után kicsit karamellizálódik…
Hozzávalók:
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és egy turmixgépbe tördeljük, hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olajat és a vanília-kivonatot, majd simára turmixoljuk, majd a cukrot, a lisztet, a csipet sót és a sütőport is hozzáadjuk, összemixeljük.
Egy serpenyőt ecsettel kikenünk olajjal – vagy teáskanálnyi vajat olvasztunk benne -, és amikor jó forró, akkor 2 evőkanálnyi adagokban belerakjuk a masszát, egyszerre 2-3 palacsintát sütve. Amikor buborékok jelennek meg a tészta felületén, akkor lapáttal alányúlunk, megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük.
Mézzel, banánnal, dióval – vagy ízlés szerint lekvárral, fahéjas vagy vaníliás joghurttal, mogyorókrémmel, tetszőleges gyümölcsökkel tálaljuk.